Welkom in ons theater!

Stukje geschiedenis van Theaterboerderij Boeket

Theaterboerderij Boeket is een uniek theater op een prachtige locatie. In de landelijke omgeving van het buurtschap Boeket in de gemeente Nederweert staat aan de Rosselsweg een authentieke langgevelboerderij uit 1700. Op een terrein van bijna 1 hectare.

In 2007 kregen de toenmalige bewoners Jos en zijn vrouw Riek Levels, het idyllische idee om een theatertje te beginnen in de schuur, gebouwd in 1938. Met 100 café stoelen, een decor van velours gordijnen, een tribune gebouwd van pallets bekleed met Perzische tapijten en een vlakke podiumvloer, ontstond een intiem theater onder de houten spanten van de grote schuur. 

Dit alles gerealiseerd met onnoemelijk veel hulp en steun van familie en vrienden. In 2009 werden Jos en Riek benaderd door het Limburg Festival of zij de theaterschuur beschikbaar wilden stellen voor kleinkunst. Als grote cultuurliefhebbers hebben zij daar volmondig "ja" op gezegd.

Tot 2013 volgden de één na de andere succesvolle voorstelling. Het theaterbloed begon steeds sneller te stromen en er volgden jaarlijks een nieuw eigen programma. Het lukte zelfs om Herman van Veen naar het theater te lokken! Een enthousiaste en intieme uitspraak van deze topartiest: "Hier kom ik vaker, zit nagenoeg op de schoot van de toeschouwer". (Deze toezegging is inmiddels in 2018 ook wel weer bevestigd! Dus wij blijven hopen, dat hij ons nogmaals komt bezoeken!)  

Een mix van gevestigde namen en jong aankomend talent hebben inmiddels op het podium gestaan en naast de theaterschuur is er nu ook een theaterhuiskamer gerealiseerd voor wat kleinere en intiemere voorstellingen, met name in de wintertijd. Maar, ook de tuin is, als positief gevolg van de corona-crises, nu een derde mogelijkheid geworden voor zeer sfeervolle voorstellingen in de zomermaanden.  

 

Programma 2021

Ook in 2021 hebben we weer een zeer gevarieerd programma met toneel, muziek en cabaret. Helaas, heeft het corona-virus wederom roet in het eten gegooid en zijn wij genoodzaakt geweest, door de maatregelen, om weer een deel van het programma  te moeten annuleren. Tot 1 mei a.s. zijn alle voorstellingen geannuleerd!

Vol verwachting klopt ons hart dat wij ergens dit jaar weer open mogen gaan! Het theater ligt er verlaten en koud bij. Het mist de warmte van het publiek, de gezelligheid, de vrolijkheid en het enthousiasme! En wij als vrijwilligers missen dit ook enorm! 

Als de tijd komt en wij mogen weer open, misschien weer met een beperkt aantal bezoekers, wacht dan niet te lang met reserveren want vol-is-vol en het kan hard gaan met de kaartverkoop van sommige voorstellingen. Zeker met een beperkt aantal bezoekers! Schrijf je vooral ook in voor de nieuwsbrief zodat je als eerste op de hoogte bent van alles in en rondom onze theaterboerderij en kijk regelmatig op onze website.

We hopen dit jaar weer vele oude, maar ook nieuwe gezichten te ontmoeten in ons theater. Ben je ook een beetje verliefd op deze plek en dit theater, ons programma en datgene wat wij uitstralen, zeg het voort, nodig uw vrienden uit, geef eens onze cadeaubon voor een avondje theater cadeau of wordt Vriend van het theater. Alle steun wordt zeer gewaardeerd! Maar, kom vooral ook naar de voorstellingen... !!!

Laat het programma maar vooral voor zichzelf spreken.... !

Theaterboerderij Boeket

Rosselsweg 3
6031 PV Nederweert
Routebeschrijving

Nieuwsbrief

* indicates required

Voeg info@theaterboerderijboeket.nl toe aan uw contacten om te voorkomen dat de nieuwsbrief in uw spambox belandt!